BAY COASTAL

Our clients had the right location, overlooking the bay of a lake, but the interior of the house was dark, cramped, and didn’t flow well. We wanted to open up the spaces on the main level, so we knocked down walls and took out posts, popped out the front door so there was a transition from the front door to the rest of the house, and changed every surface on the main level - the hub of the house. The existing staircase was taking up a lot of important square footage so we flipped it and encased it in glass so it almost disappeared in the space. The goal was to create a very light and airy, inviting, and relaxed California vibe without adding additional square footage. We created a much-needed mudroom area, opened the kitchen to the rest of the house, and chose a pallet of grey-washed wide plank flooring, custom grey and white kitchen cabinets and kept all of the colors and tones very subtle but rich with texture. The dark and uninviting daylight basement was transformed into a welcoming space for a home gym, full bath for guests to use coming off the lake and a space for the family to spread out. The custom steel and glass door that pivots to three different settings turned out to be the perfect way to keep the family dog in one area of the house and create a separation for everyone unexpectedly working and schooling from home. The result is a completely transformed house that just feels happy.

LET'S

CHAT

HOURS:
Monday-Friday: 9:30am-5:30pm PST 
Or By Appointment

Open Online 24/7

 

STUDIO:
16354 Boones Ferry Road
Lake Oswego, OR 97035

15 minutes from Portland, OR

SIGN UP TO LEARN ABOUT OUR LATEST PROJECTS AND OFFERS!

*We are grateful to remain OPEN & processing orders during COVID 19

  • Facebook
  • Twitter
  • YouTube
  • Pinterest
  • Tumblr Social Icon
  • Instagram

HOME       ABOUT         RESIDENTIAL.       COMMERCIAL       INTERIORS      SHOP      PRESS      CONTACT

© 2020 Vanillawood. All Rights Reserved.